Kulturbyggene i Bjørvika - Oslo kommune

Meny

Grunnsteinsskrinet fylles med et tidsbilde av dagen i dag slik Oslobarn ser det

Oslos ordfører Marianne Borgen sammen med barn fra Smedstad skole og Karlsrud skole

Når grunnsteinen til Nye Deichmanske hovedbibliotek legges ned 3. februar, vil grunnsteinsskrinet være fylt med symbolske gjenstander som er laget og valgt ut av barn fra Oslo. Blant annet en fortelling om hvordan det er å være 10 år i 2017, en spillfigur fra Minecraft, boken Vindeltorn, ørepropper, iPad, og et Pokemon-kort.

I tillegg har dagens Deichmanske hovedbibliotek lagt ved en hilsen til fremtiden; et bilde av førstesiden til teksten «Nogle Efterretninger om De Norske Guld-Erzer» av Carl Deichman fra 1777, et bibliotekskort fra 2017, og et mer enn 100 år gammelt bokmerke.

 

Hilsener til fremtiden

Barn fra klasse 2B ved Smedstad skole og klasse 5A ved Karlsrud skole var i dag samlet på hovedbiblioteket på Hammersborg for å møte ordfører Marianne Borgen. Sammen fylte de skrinet med de nøye utvalgte gjenstandene. Når ordføreren og byrådslederen legger ned grunnsteinen fredag 3. februar er også barn fra Oslo med på dette. Barn og unge er den generasjonen som skal løfte biblioteksideen inn i fremtiden, og har også derfor fått en fremtredende rolle både i forberedelsene til og under selve grunnsteinsnedleggelsen.

Ella Hardie Sveen (10 år) fra 5A ved Karlsrud skole var en av de spente som var med å overrekke det klassen hadde laget.

- Vi har skrevet et brev til fremtiden, og har tenkt litt på hva som ikke vil være likt da i forhold til nå. Brevet er skrevet på et spesielt papir slik at det vil holde i mange år.

 

Med grunnsteinsnedleggelsen på fredag har Oslo kommune nådd en viktig milepæl i prosessen frem mot Nye Deichmanske hovedbibliotek i Bjørvika.

- Vi gleder oss over å ha kommet så langt i byggeprosessen, og har satt av plass til å mure inn grunnsteinen i gulvet rett innenfor hovedinngangen i første etasje. Nå ser vi frem til en minneverdig grunnsteinsseremoni, sier byggherre og direktør Eli Grimsby i Kultur- og idrettsbygg Oslo KF .

Les hele saken med oversikt over alle gjenstandene her

 

Foto: Kultur- og idrettsbygg Oslo KF

Anbefalningen din har blitt sendt

En anbefalning per e-post har blitt sendt til mottakeren du oppga.

Miljø og energi

Deichman Bjørvika og det nye Munchmuseet er forbildeprosjekter i FutureBuilt.      

Velg språk

Logo: Oslo kommune
Gå til fullversjon